Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
14:12    |    14/04/2018

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului: Obiectivele atacate erau ''complet goale'', personalul fiind evacuat

Ţintele vizate sâmbătă de atacurile americane, franceze şi britanice erau "complet goale", personalul lor fiind evacuat "în urmă cu peste trei zile", a transmis Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Aceste atacuri, lansate ca represalii la un presupus atac chimic al regimului sirian asupra oraşului Douma sâmbăta trecut, au avut ca ţintă instalaţii militare din apropierea capitalei Damasc şi a oraşului Homs, în centrul ţării.

"Toate instalaţiile vizate în atacurile de sâmbătă erau complet goale, după ce forţele prezente acolo au fost evacuate în urmă cu peste trei zile", a precizat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Rusia, aliat al regimului sirian, a indicat sâmbătă că, "potrivit informaţiilor preliminare, nu există nicio victimă în rândul populaţiei civile sau al armatei siriene".

Conform armatei ruse, un total de 103 rachete de croazieră au fost lansate de SUA, Franţa şi Marea Britanie, iar 71 au fost interceptate de apărarea antiaeriană siriană, echipată cu sisteme de concepţie sovietică.

Conform agenţiei de stat siriene SANA, atacurile au lovit un centru de cercetare la Barze, la nord de Damasc, "distrugând o clădire care găzduia un laborator ştiinţific şi un centru de antrenament".

Unele rachete au vizat de asemenea o unitate militară în apropiere de Homs, "dar au fost deviate, făcând trei răniţi printre civili", a adăugat agenţia de presă, citând armata siriană.

În acelaşi timp, gruparea rebelă siriană Jaich al-Islam a spus că raidurile occidentale asupra poziţiilor militare ale regimului ar reprezenta "o farsă" atât timp cât preşedintele Bashar al-Assad rămâne la putere.

"Să pedepseşti instrumentul crimei în timp ce criminalul este menţinut (la putere - n.r.) reprezintă o farsă", a scris pe contul său de Twitter Mohammed Allouche, un înalt responsabil ai grupării Jaich al-Islam, care controlează Douma, oraşul unde ar fi avut loc presupusul atac chimic de la 7 aprilie. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready