Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
15:53    |    10/03/2020

Trump: „În America mor 70.000 de oameni pe an de gripa comuna și nimic nu e închis, viața și economia merg înainte"

Președintele Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj în care sugerează că riscul pentru coronavirus pentru americani este mai „scăzut” decât se vehiculează, amintind că în America mor anual până la 70.000 de oameni din cauza gripei comune.

„Deci, anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune.Media anuală este între 27.000 și 70.000 de decese pe an. Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe. În acest moment, sunt confirmate 546 de cazuri de coronavirus, cu 22 de decese. Gândiți-vă la asta!”, a fost mesajul publicat pe Twitter de președintele american.'

Postarea sa vine în contextul în care, conform presei americane, în SUA s-au înregistrat peste 500 de cazuri de persoane diagnosticate cu Covid-19, iar doi parlamentari americani din partidul președintelui se află în autoizolare după ce au intrat în contact cu un bărbat care a fost diagnosticat cu coronavirus.

Trump mai spune că riscul îmbolnăvirii americanilor a fost supraestimat intenționat, în ceea ce el consideră a fi un atac care l-ar viza direct pe el.

”Presa Fake News și partenerul lor, Partidul Democrat, fac totul pentru a inflama situația CoronaVirus, cu mult peste ceea ce faptele ar justifica”, a scris președintele.
 
Preşedintele american Donald Trump nu a efectuat un test pentru noul coronavirus, a anunţat luni Casa Albă, citată marţi de DPA.

Trump nu a fost testat pentru COVID-19, boala provocată de virus, întrucât nu a avut niciun contact strâns prelungit cu nimeni despre care s-a confirmat că a contractat virusul şi niciun fel de simptome, a declarat purtătoarea de cuvânt Stephanie Grisham într-un comunicat.

"Preşedintele Trump rămâne într-o stare de sănătate excelentă, iar medicul său va continua să-l monitorizeze îndeaproape", se arată în comunicat.

Trump a ignorat anterior cererile de a efectua testul pentru coronavirus, în urma informaţiilor că un participant la o conferinţă a conservatorilor a fost testat pozitiv, un eveniment la care preşedintele american şi alţi republicani importanţi au luat de asemenea parte la sfârşitul lunii februarie. 
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready