Paris
London
New York
Thursday, 06 August, 2020
Last Update 08:42
01:48    |    24/03/2020

Franța: Peste 600 de medici îi acuză pe politicieni de„minciună de Stat" în cazul epidemiei de coronavirus

Peste 600 de medici din Franța au depus o plângere judiciară împotriva premierului Édouard Philippe și a fostului ministru al Sănătății,  Agnès Buzyn, scrie presa franceză. Medicii îi acuză pe politicieni de„minciună de Stat" în cazul epidemiei de coronavirus. Ei susțin că liderii politici nu au luat măsurile necesare pentru a opri epidemia înainte de răspândirea ei în Franța, asta desi erau la curent cu riscul pandemiei.

„O anchetă penală este indispensabilă, pentru a cunoaște amploarea informațiilor care le-au fost ascunse francezilor și a determina responsabilitățile fiecăruia în acest fiasco medical. Serverele Ministerului Sănătății trebuie percheziționate”, a subliniat Fabrice Di Vizio, avocatul celor peste 600 de medici.

Ei mai acuză Guvernul francez că a mintit în privinta măștilor de protectie, desi știa clar că nu există stocuri suficiente. Plângerea vizează si amploarea informațiilor care le-au fost ascunse francezilor, dar și faptul că fostul ministru al Sănătătii ar fi știut totul, dar nu a făcut nimic.

Cei peste 600 de medici au trimis plângerea lor la Curtea de Justiție a Republicii Franceze, singura instantă care poate judeca actele comise de membri ai Guvernului.

Franța a anunțat, luni, că 186 de persoane au murit din cauza noului coronavirus, ceea ce ridică la 860 bilanțul total al deceselor înregistrate în această țară. Și un roman și-a pierdut viața în Franța din cauza Covid-19.

Franța a diagnosticat până acum 19.856 de cazuri de Covid-19. În 24 de ore, au ieșit pozitive 3.838 de teste. În total, 8.675 de persoane sunt internate acum în spitalele din Franța, iar 2.082 de persoane sunt în reanimare, cu 335 mai multe decât cu o zi înainte, a anunțat ministrul francez al sănătății. 

Ca număr de îmbolnăviri, Franța este deja pe locul 7 în lume, după China, Italia, SUA, Spania, Germania și Iran.

 

 

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready