Paris
London
New York
Tuesday, 23 April, 2024
Last Update 20:20
00:46    |    07/04/2020

Coronavirus: Boris Johnson, transferat la terapie intensivă

Premierul britanic Boris Johnson, care a fost pozitiv pentru noul coronavirus în urmă cu zece zile, a fost transferat la terapie intensivă luni, a doua zi de la spitalizarea sa în centrul Londrei, a anunţat purtătorul său de cuvânt, relatează AFP şi Reuters.

''În cursul după-amiezii, starea de sănătate a premierului s-a deteriorat şi, la recomandarea echipei sale medicale, a fost transferat la unitatea de terapie intensivă a spitalului'', a precizat purtătorul de cuvânt. "Primul ministru i-a cerut ministrului de externe Dominic Raab (...) să-l înlocuiască atunci când va fi necesar'', a adăugat el, potrivit unui comunicat.

Potrivit Downing Street, premierul are o stare bună şi este conştient, deşi în jurul orei 18.00 GMT el a fost transferat la o unitate de terapie intensivă - unde sunt tratate cele mai grave cazuri - a spitalului St Thomas, în centrul Londrei, notează Reuters.

Biroul premierului a precizat că acesta a fost transferat la terapie intensivă ca ''măsură de precauţie pentru cazul în care ar necesita ventilaţie''.

Johnson, de 55 de ani, a fost testat pozitiv pentru coronavirus la 26 martie. Purtătorul său de cuvânt a cerut anterior precauţie cu privire la unele informaţii apărute în mass-media potrivit cărora Johnson primeşte oxigen şi a refuzat să spună direct dacă acesta are pneumonie.

Potrivit ziarului The Times şi corespondentului ITV Robert Peston, premierului britanic i s-a dat oxigen.

Ministrul de externe Dominic Raab, 46 de ani, a prezidat luni reuniunea de urgenţă a guvernului britanic privind criza COVID-19. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready