Paris
London
New York
Tuesday, 11 May, 2021
Last Update 07:42
08:53    |    30/07/2020

Atac dur al lui Trump la adresa democraţilor: Vor sa distrugă valorile americane

Preşedintele american Donald Trump a lansat miercuri un atac virulent la adresa democraţilor din opoziţie, acuzându-i că încearcă să distrugă modul de viaţă american, în contextul în care el rămâne în urmă în sondaje în faţa rivalului său democrat la Casa Albă, Joe Biden, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din noiembrie, potrivit dpa.

"Vor să şteargă orice urmă de religie din viaţa naţională, vor să ne îndoctrineze copiii, să destructureze poliţia, să distrugă suburbiile, să incite la revolte şi să lase fiecare oraş la bunul plac al stângii radicale", a spus Donald Trump.

"Ei vor să dezrădăcineze şi să demoleze fiecare valoare americană", a afirmat Trump în Texas în cadrul a ceea ce era destinat să fie o vizită prezidenţială la o instalaţie energetică în acest stat producător de petrol şi gaze, dar care s-a transformat într-un discurs de campanie, cu doar trei luni înainte la alegeri.

Trump a pretins că democraţii şi candidatul lor Joe Biden ar interzice creşterea bovinelor ca parte a unui program privind protecţia mediului înconjurător. El a susţinut că Biden se va realătura Acordului de la Paris asupra climei, pe care Trump l-a abandonat la începutul preşedinţiei sale.

"Nu vor mai fi mai multe vaci şi nici mai multe vite", a spus preşedintele american, deşi nimic din toate acestea nu a fost evocat de Biden. Texas are o îndelungată tradiţie a fermelor de creştere a vitelor.

Atât în sondajele naţionale, cât şi în cele din state-cheie, care decid în mod tradiţional soarta alegerilor în SUA, Trump rămâne cu mult în urma lui Biden, deşi analiştii avertizează că cursa ar putea fi încă strânsă.

Donald Trump a mai avertizat că democraţii vor eroda legea şi ordinea şi vor orienta ţara spre socialism, evocând ca exemplu Venezuela, unde o criză politică şi economică profundă a condus la lipsa de alimente, medicamente şi combustibil. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready