Paris
London
New York
Tuesday, 02 March, 2021
Last Update 01:02
09:54    |    30/07/2020

Urşi pe traseele turistice din Bucegi; turiştii - sfătuiţi să aibă asupra lor spray-uri speciale

Salvamontiştii din Buşteni atrag atenţia asupra prezenţei tot mai dese a urşilor pe traseele din Munţii Bucegi şi îi sfătuiesc pe turişti să aibă asupra lor spray-uri pe care să le folosească împotriva acestor animale.

Potrivit unei informări postate, miercuri seară, pe pagina Salvamont Buşteni, un grup de turişti a fost surprins de prezenţa unui urs în zona Cascadei Urlătoarea, aceştia căţârându-se pe o stâncă şi făcând gălăgie cu bidoane de apă în care au băgat pietricele pentru a îndepărta animalul.

"Al doilea caz în decurs de numai o săptămână în care turiştii sunt atacaţi de urşi pe traseele turistice din Bucegi. Din fericire, nu au existat victime în niciunul dintre cazuri, dar se poate întâmpla oricând o tragedie. Aşadar, sfatul nostru este ca fiecare turist să poarte la îndemână un spray împotriva urşilor, să nu hrănească animalele sălbatice în general, să nu fugă din faţa ursului, ci să se retragă încet din calea lui, făcând pe cât posibil gălăgie", precizează sursa citată. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready