Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
20:25    |    13/05/2021

Şeful Pentagonului a reiterat ''susţinerea de neclintit'' pentru dreptul Israelului de a se apăra

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a reiterat miercuri, într-o convorbire cu omologul său israelian, ''susţinerea de neclintit'' a SUA pentru dreptul Israelului de a se apăra, a anunţat Pentagonul, informează Reuters.

"Secretarul (american al apărării Lloyd) Austin a transmis susţinerea de neclintit pentru dreptul legitim al Israelului de a se apăra şi a-şi apăra poporul, şi a condamnat ferm lansarea de rachete de către Hamas şi alte grupări" (teroriste), a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-un comunicat.

"(Austin) a reiterat importanţa faptului ca părţile implicate să întreprindă măsuri pentru a restaura calmul", a adăugat Kirby.

Şeful Statului Major Interarme din Statele Unite, generalul Mark Milley, a discutat la rândul său cu omologul israelian. "Cei doi lideri au discutat despre situaţia curentă", a informat un comunicat al armatei americane, fără a face alte precizări.

Noua spirală a violenţelor în Israel şi în teritoriile palestiniene survine după ciocnirile din ultimele zile în Ierusalimul de Est, sectorul palestinian ocupat şi anexat de către Israel, şi îndeosebi pe Esplanada Moscheilor. Violenţele din ultimele trei zile s-au soldat cu cel puţin 74 de morţi şi sute de răniţi. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready