Paris
London
New York
Friday, 24 September, 2021
Last Update 21:14
22:54    |    07/09/2021

Coronavirus: Guvernul britanic anunţă 5,4 miliarde de lire sterline în plus pentru sistemul sanitar

Guvernul britanic a anunţat luni o sumă suplimentară de 5,4 miliarde de lire sterline pentru a ajuta serviciul britanic de sănătate publică "să gestioneze presiunile imediate ale pandemiei", în special întârzierile acumulate în sistem din cauza pandemiei de COVID-19, notează AFP.

Sistemul de sănătate din Marea Britanie, NHS, "va primi încă 5,4 miliarde de lire sterline pentru a sprijini răspunsul la COVID-19 în următoarele şase luni şi pentru a lupta împotriva listelor de aşteptare" la spital, potrivit unui comunicat al premierului Boris Johnson şi ministrului sănătăţii, Sajid Javid.

"Vom continua să ne asigurăm că NHS are tot ce este necesar pentru a pune capăt întârzierilor legate de COVID-19 în acordarea de îngrijiri şi pentru a ajuta serviciile de sănătate să se refacă după cea mai gravă pandemie din ultimul secol", a subliniat prim-ministrul, citat în comunicatul de presă.

Această sumă ridică la 34 de miliarde de lire investiţia totală a guvernului în serviciile de sănătate pentru COVID-19 în acest an, după 63 de miliarde de lire sterline anul trecut, a precizat comunicatul, adăugând că bugetul non-COVID-19 al NHS a crescut, de asemenea, de la 130 la 136 de miliarde de lire sterline.

Pandemia de COVID-19 a mărit presiunea asupra NHS, sistem gratuit faţă de care britanicii manifestă un adevărat cult, care cunoştea deja întârzieri şi o lipsă cronică de personal şi paturi de spital.

Anunţul intervine într-un moment în care premierul Boris Johnson şi ministrul său de finanţe, Rishi Sunak, ar putea anunţa în următoarele zile, potrivit presei britanice, un acord privind o finanţare de 10 miliarde de lire sterline dedicată protecţiei sociale în ţară prin creşterea contribuţiilor sociale pentru companii. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready