Paris
London
New York
Tuesday, 30 May, 2023
Last Update 21:32
22:00    |    07/04/2022

MAE rus consideră ''ilegală'' suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Ministerul rus de Externe a calificat drept ''ilegală'' suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, într-un comunicat difuzat joi - transmite France Presse.

Rusia consideră că această suspendare este "ilegală şi motivată politic, cu scopul de a pedepsi în mod ostentativ un stat membru suveran al ONU care duce o politică internă şi externă independentă".

''Din păcate, în condiţiile actuale, Consiliul este practic monopolizat de un grup de state care îl folosesc în scopuri oportuniste", a adăugat ministerul.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, formată din 193 de membri, a suspendat joi Rusia din funcţia de membru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului ca răspuns la presupusele abuzuri pe care le comite în Ucraina.

"Federaţia Rusă a decis să îşi înceteze calitatea de membru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului înainte de termen, începând cu 7 aprilie 2022", a declarat Gennadi Kuzmin, reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, după ce Adunarea Generală a decis să suspende calitatea de membru a Rusiei în Consiliu, conform TASS.

Potrivit acestuia, Rusia va continua să îşi îndeplinească obligaţiile internaţionale privind drepturile omului şi după retragerea din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

"Decizia pe care am luat-o de a renunţa anticipat la calitatea de membru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului nu reprezintă o derogare de la obligaţiile internaţionale ale Rusiei în domeniul drepturilor omului", a spus oficialul rus, citat de TASS. AGERPRES


 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready