Paris
London
New York
Tuesday, 30 May, 2023
Last Update 21:32
19:47    |    17/04/2022

Ministrul de externe al Ucrainei: Mariupol „ar putea fi o linie roșie” în negocierile cu Rusia

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat duminică că „situația” de la Mariupol „ar putea fi o linie roșie” în negocierile cu Rusia.

„Situația de la Mariupol este atât îngrozitoare - militar - cât și sfâșietoare”, a spus Kuleba la emisiunea „Face the Nation” de la CBS, potrivit CNN.

„Orașul nu mai există. Ce a rămas din armata ucraineană și un grup mare de civili sunt practic încercuiți de forțele ruse. Ei își continuă lupta, dar, din felul în care se comportă armata rusă la Mariupol, pare că au decis să distrugă orașul cu orice preț”, a adăugat șeful diplomației de la Kiev.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat anterior că orice alte crime de război rusești ar face imposibile negocierile cu Rusia.

Ministrul de externe a mai spus că anticipează intensificarea luptelor  în estul Ucrainei în următoarele săptămâni.

Răspunzând la o întrebare despre cât de important este ca un oficial american la nivel înalt să viziteze Ucraina, Kuleba a spus că ar fi bucuros să-l vadă pe președintele american Joe Biden în țara sa.

„Ar fi un mesaj important de sprijin pentru noi și, bineînțeles, o întâlnire personală între doi președinți ar putea deschide calea și pentru noi livrări de arme, de arme americane către Ucraina, precum și pentru discuții privind posibila soluționare politică a acestui conflict," a explicat oficialul ucrainean.
 
Sursa: TVR
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready