Paris
London
New York
Tuesday, 30 May, 2023
Last Update 21:32
00:00    |    19/11/2022

 Aproape jumătate din sistemul energetic ucrainean, scos din funcţiune de atacurile ruseşti; Ucraina cere ajutorul UE

Aproape jumătate din infrastructurile energetice ale Ucrainei sunt scoase din funcţiune în urma seriilor de atacuri aeriene desfăşurate de Rusia de la începutul lunii octombrie, a declarat vineri premierul ucrainean Denis Şmigal, relatează agenţiile AFP şi EFE.

''Rusia îşi continuă atacurile cu rachete asupra infrastructurii civile esenţiale a Ucrainei, luptând contra populaţiei civile şi privând-o de lumină, apă, încălzire şi comunicaţii în timpul iernii'', a spus Şmigal în timpul unei conferinţe comune de presă la Kiev cu vice-preşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

''Aproape jumătate din sistemul nostru energetic a fost scos din funcţiune'', a precizat el.

Premierul ucrainean a cerut astfel Uniunii Europene ''sprijin suplimentar'' energetic şi financiar pentru ca Ucraina să facă faţă situaţiei sale dificile, prin furnizarea de echipamente şi fonduri pentru achiziţia de gaze naturale şi consolidarea sectorului său energetic.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus joi seară că în urma raidurilor ruseşti peste 10 milioane de persoane în continuare nu au electricitate, mai ales în regiunile Kiev, Odesa, Viniţia şi Sumî. AGERPRES 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready