Paris
London
New York
Sunday, 26 May, 2024
Last Update 13:59
10:31    |    25/01/2023

Livrarea de tancuri Leopard Ucrainei va avea consecinţe pentru armata germană, potrivit preşedintelui Asociaţiei Bundeswehr-ului

Capacitatea operaţională a armatei germane, Bundeswehr, va fi slăbită şi mai mult de aşteptata furnizare de tancuri de luptă Leopard Ucrainei, a atras atenţia preşedintele Asociaţiei Bundeswehr-ului (DBwV), André Wüstner, transmite miercuri DPA.

Livrarea este 'bună pentru Ucraina, pe de o parte, (dar) rea pentru capacitatea operaţională a Bundeswehr, pe de alta', a afirmat Wüstner la televiziunea publică ZDF.

A fost naiv să se creadă că războiul din Ucraina se va încheia în două sau trei luni, şi noi livrări de arme vor urma cu siguranţă, a spus el.

'Dacă vrem nu doar să susţinem Ucraina, ci vrem de asemenea să fim capabili să ne apărăm pe noi înşine din nou', atunci politicienii trebuie să întărească industria de apărare astfel încât echipamentul necesar să fie disponibil în anii următori, a pledat Wüstner.

'În lunile recente, a devenit clar că suntem pregătiţi pentru apărare doar în anumite condiţii - dacă suntem cu adevărat', a afirmat el. 'Adevărul este că, începând din februarie (2022), am continuat să trimitem arme şi muniţii. Suntem în continuare în cădere liberă, încă nu am făcut niciun progres în ce priveşte propria capacitate de apărare', a adăugat Wüstner.

Politicienii poartă răspunderea nu doar de a sprijini Ucraina în războiul contra Rusiei, ci şi faţă de apărarea naţională şi aliată, a mai spus preşedintele DBwV, asociaţie cu 200.000 de membri (militari, rezervişti, civili din armată ş.a.).

După o lungă perioadă de ezitare, guvernul german a decis să trimită tancuri de luptă Leopard Ucrainei şi să autorizeze alte ţări să facă acelaşi lucru, a aflat DPA marţi din surse din interiorul coaliţiei de guvernare.

Ucraina cere tancuri de luptă occidentale de mai multe luni pentru a lupta contra agresorilor ruşi. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready