Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
20:40    |    06/05/2023

Biden i-a felicitat pe regele Charles şi regina Camilla, salutând ''îndelungata prietenie'' americano-britanică

Preşedintele american Joe Biden i-a felicitat sâmbătă pe regele Charles al III-lea şi regina Camilla şi a salutat "îndelungata prietenie" dintre Statele Unite şi Marea Britanie, relatează AFP.

"Prietenia îndelungată dintre Statele Unite şi Marea Britanie reprezintă o sursă de forţă pentru cele două popoare ale noastre", a afirmat preşedintele Biden pe contul său de Twitter, spunând că este "mândru" că soţia sa, Jill, reprezintă Statele Unite la ceremonia de încoronare de la Londra.

Charles şi soţia sa, Camilla, au fost încoronaţi rege şi regină ai Regatului Unit în cadrul unei ceremonii care a avut loc sâmbătă la Westminster Abbey din Londra, oficiată de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat monarh al naţiunii, când arhiepiscopul de Canterbury i-a aşezat pe cap coroana somptuoasă din secolul al XVII-lea a Sfântului Edward. Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, unde au fost încoronaţi şi predecesorii săi începând din 1066.

Soţia regelui Charles al III-lea, Camilla, a primit coroana purtată de regina Mary, bunica reginei Elisabeta a II-a şi soţia regelui George al V-lea, în 1911. Coroana a fost împodobită însă cu noi pietre preţioase din colecţia regală.AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready