Paris
London
New York
Thursday, 02 May, 2024
Last Update 20:20
10:29    |    07/07/2023

Două treimi dintre unguri, împotriva propunerii UE de plăţi suplimentare pentru războiul din Ucraina (sondaj)

Circa 64% dintre unguri sunt împotriva unei propuneri a Comisiei Europene ca statele UE să efectueze plăţi suplimentare pentru a furniza un nou sprijin financiar pentru Ucraina de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani, a anunţat vineri cotidianul Magyar Nemzet, citând un sondaj al Institutului Nezopont, relatează MTI.

Sondajul care se axează pe opiniile ungurilor privind propunerea Comisiei, arată că doar 28% dintre ei o consideră acceptabilă, scrie ziarul. În acelaşi timp, circa 13% dintre cei care susţin planului Bruxellesului afirmă că nu l-ar sprijini dacă Ungaria nu ar beneficia, drept consecinţă, de fondurile UE alocate ţării.

În total, 77% dintre respondenţi susţin că ar fi incorect să i se ofere UE resurse datorate Ungariei pentru a ajuta Ucraina în schimb.

Un total de 38% dintre votanţii de stânga susţin că au fost de acord cu propunerea, iar 36% au respins-o, potrivit cotidianului.

În acelaşi timp, 50% dintre votanţii de stânga susţin că ar respinge propunerea dacă ajutorarea Ucrainei ar duce la pierderea unor resurse de către Ungaria.

Circa 88% dintre ungurii care au participat la sondaj susţin că au fost de acord cu necesitatea uni armistiţiu imediat şi doar 3% susţin că războiul ar trebui să continue, mai scrie Magyar Nemzet. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready