Paris
London
New York
Monday, 25 September, 2023
Last Update 11:07
10:42    |    22/08/2023

Reducerea dependenţei de dolari, pe agenda reuniunii BRICS

Liderii BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) se vor concentra asupra modalităţilor de reducere a dependenţei de dolari, a anunţat Paul Mashatile, vicepreşedintele sud-african, transmit Reuters şi Bloomberg.

Liderii principalelor economii emergente se întâlnesc la Johannesburg (Africa de Sud), în perioada 22-24 august, pentru a analiza extinderea grupului şi creşterea comerţului în monedă locală. Peste 40 de state şi-au exprimat dorinţa de a deveni membre ale grupului, susţin oficialii din Africa de Sud.

China, sprijinită de Rusia şi Africa de Sud, face presiuni pentru admiterea de noi membri în grup, o extindere care provoacă temeri că BRICS încearcă să se poziţioneze ca o contrapondere la G7 (grupul principalelor ţări industrializate din lume).

Preşedintele chinez Xi Jinping a sosit la Johannesburg, a anunţat televiziunea chineză de stat. El se va întâlni cu omologul său sud-african Cyril Ramaphosa înainte de începerea reuniunii BRICS.

Pe agendă se află şi un forum de afaceri BRICS şi o informare prezentată de delegaţia chineză. La reuniune participă oficiali ai Naţiunilor Unite şi ai statelor în curs de dezvoltare.AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready