Paris
London
New York
Monday, 25 September, 2023
Last Update 11:07
10:45    |    31/08/2023

Borrell, convins că Rusia va găsi rapid un nou lider pentru Wagner

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, s-a declarat convins miercuri că Rusia va găsi "rapid" un înlocuitor care să conducă grupul de mercenari Wagner, după moartea fostului lider, Evgheni Prigojin, transmite EFE.

"Sunt sigur că vor găsi rapid un înlocuitor care să-i ia locul liderului Wagner care a murit într-un accident nefericit", a declarat politicianul spaniol în cadrul unei conferinţe de presă după întâlnirea informală a miniştrilor apărării din Uniunea Europeană, organizată în Toledo (Spania).

În ciuda morţii lui Prigojin, Borrell este de părere că mercenarii Wagner "vor continua să fie operaţionali în Africa" pentru că sunt "braţul înarmat al Rusiei".

"Nu pot trimite (din Rusia) armate regulate pentru că ar bătea prea mult la ochi, aşa că trimit mercenari, dar care sunt absolut aliniaţi cu puterea politică rusă", a apreciat şeful diplomaţiei europene.

Borrell a insistat că mercenarii Wagner "vor continua în Africa" şi "în slujba" preşedintelui rus Vladimir Putin.

"Vor continua să facă ceea ce fac, ceea ce, desigur, nu contribuie la pacea în Sahel sau la apărarea libertăţilor şi drepturilor sahelienilor", a conchis el.

Şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a murit într-o catastrofă aviatică la 23 august, la două luni după ce a condus o revoltă fără succes împotriva Moscovei. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready