Paris
London
New York
Thursday, 09 May, 2024
Last Update 13:59
06:52    |    05/09/2023

Val de indignare în Italia după uciderea unei ursoaice cu doi pui

Moartea unei ursoaice care a fost împuşcată lângă un parc naţional din centrul Italiei, lăsând doi pui singuri care trebuie să se descurce acum fără mama lor, a atras condamnarea grupurilor pentru protecţia animalelor şi a politicienilor, relatează dpa.

Ursoaica a fost împuşcată joi seara la marginea oraşului San Benedetto dei Marsi, a anunţat Parcul Naţional Abruzzo, Lazio şi Molise vineri pe Facebook, publicând şi o fotografie care a fost larg distribuită pe reţelele de socializare.

Poliţia a identificat persoana bănuită că a ucis animalul, se mai arată în comunicat.

Nu este clar de ce a fost împuşcată ursoaica, însă vânătoarea de urşi este ilegală în Italia.

Ursoaica a fost zărită alături de puii ei într-un oraş din apropiere în urmă cu câteva zile, conform imaginilor video. Ea era poreclită "Amarena" (cireaşa neagră), după fructul pe care obişnuia să îl mănânce.

Parcul Naţional Abruzzo, Lazio şi Molise găzduieşte în jur de 50 de urşi bruni, o specie întâlnită în centrul Italiei.

Grupul pentru protecţia animalelor Lav a afirmat vineri că Amarena este "victima climatului naţional de ură" faţă de animalele sălbatice, afirmând că acesta a fost alimentat de politicieni.

Cu toate acestea, moartea ursoaicei a fost deplânsă de autorităţi locale şi naţionale, inclusiv de ministrul Mediului, Gilberto Pichetto Fratin.

Preşedintele Parcului Naţional, Luciano Sammarone, a declarat pentru cotidianul La Repubblica că ursoaica a pătruns printr-un gard privat, însă nu era cunoscută că ar fi atacat oameni.

"Îmi vine greu să cred că (ursoaica a fost ucisă) într-un gest de autoapărare", a spus el, adăugând că aşteaptă rezultatul investigaţiilor.

Liderul Partidului Verzilor, Angelo Bonelli, a spus că pădurarii îi caută pe cei doi pui ai ursoaicei deoarece se tem că aceştia ar putea să nu supravieţuiască singuri.AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready