Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
13:07    |    10/10/2023

Kremlinul consideră ''lipsite de orice fundament'' acuzaţiile că Rusia doreşte să declanşeze un război în Orientul Mijlociu

Kremlinul a respins marţi acuzaţiile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că Rusia este interesată să provoace un război în Orientul Mijlociu, transmite EFE.

"Sunt complet lipsite de orice fundament", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa de presă zilnică, subliniind că Kremlinul recepţionează astfel de declaraţii "în mod negativ".

El a amintit că conflictul palestino-israelian are rădăcini adânci cărora "mulţi îi cunosc contextul istoric, dar merge atât de adânc în timp încât nu toată lumea cunoaşte deja detaliile".

Zelenski a declarat cu o zi înainte în discursul său către naţiune că are la dispoziţie "informaţii foarte clare că Rusia este interesată să provoace un război în Orientul Mijlociu".

"Îi vedem pe propagandiştii ruşi jubilând. Vedem prietenii iranieni ai Moscovei sprijinindu-i deschis pe cei care au atacat Israelul", a spus el.

Şeful statului ucrainean a transmis acest mesaj după întâlnirea cu serviciile militare şi de informaţii externe ucrainene şi a avertizat că "războaiele mondiale din trecut au început cu agresiuni locale".

Zelenski a subliniat, de asemenea, că Iranul sprijină atât Rusia, cât şi Hamas în acţiunile lor împotriva Ucrainei şi Israelului şi a cerut parlamentelor şi guvernelor lumii să ia măsuri contondente împotriva celor care ameninţă viaţa umană şi ordinea internaţională. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready