Paris
London
New York
Sunday, 28 April, 2024
Last Update 20:20
13:00    |    10/10/2023

Armata israeliană spune că ''au fost găsite circa 1.500 de cadavre de luptători ai Hamas în Israel''

Armata israeliană a declarat marţi dimineaţă că a recuperat "aproximativ 1.500 de cadavre" de luptători ai Hamas în Israel de la atacul lansat sâmbătă dimineaţă de mişcarea islamistă palestiniană din Fâşia Gaza, potrivit AFP.

"Aproximativ 1.500 de cadavre de luptători ai Hamas au fost găsite în Israel în jurul Fâşiei Gaza", a declarat locotenent-colonelul Richard Hecht, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, ale cărui remarci reflectă amploarea atacului fără precedent declanşat sâmbătă asupra sudului Israelului. Până acum, armata vorbise despre o mie de luptători palestinieni infiltraţi.

În cea de-a patra zi de ostilităţi, "armata a recâştigat mai mult sau mai puţin controlul asupra gardului de la graniţa" cu Gaza, "dar mai pot avea loc infiltrări", a adăugat colonelul Hecht.

Cu toate acestea, "ştim că de noaptea trecută nimeni nu a intrat" în Israel din Gaza, a adăugat el.


Armata israeliană anunţă că cel puţin 123 de soldaţi au căzut în luptele cu Hamas


În atacul de sâmbătă al grupului islamist palestinian Hamas au fost ucişi cel puţin 123 de militari israelieni, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al armatei Israelului, citat de dpa. Daniel Hagari a adăugat că până acum 50 de familii au fost informate personal despre cei luaţi ostatici în Fâşia Gaza.

Israelienii apreciază că Hamas a luat circa 100 de ostatici, inclusiv soldaţi, în cursul atacului pe scară largă care a luat prin surprindere statul evreu.

Comunităţile israeliene din apropierea frontierei cu Gaza au fost aproape complet evacuate, toţi locuitorii fiind transferaţi în locuri mai sigure, a mai spus purtătorul de cuvânt al forţelor armate. El a adăugat că au rămas pe loc "câţiva oameni", fie pentru că aşa au dorit, fie de nevoie.

Hagari a avertizat că orice palestinian care se apropie de bariera de la frontiera cu Israelul va fi împuşcat.

 

Trei jurnalişti palestinieni, ucişi în atacuri israeliene (sindicat al jurnaliştilor)


Trei jurnalişti palestinieni au fost ucişi marţi dimineaţă într-un atac aerian israelian asupra oraşului Gaza, au anunţat un sindicat al jurnaliştilor şi un oficial local în a patra zi a războiului dintre Israel şi Hamas, relatează AFP. Aceste decese ridică la şapte numărul jurnaliştilor palestinieni ucişi în luptele începute sâmbătă, a anunţat biroul de presă al mişcării islamiste Hamas într-un comunicat.  AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready