Paris
London
New York
Monday, 15 July, 2024
Last Update 13:59
14:15    |    18/10/2023

Netanyahu către Biden: 'Occidentul trebuie să ajute la înfrângerea Hamas, răul pur'

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a cerut miercuri Occidentului să-şi unească forţele pentru a învinge Hamas, după ce masacrul comis de organizaţia extremistă palestiniană la 7 octombrie a arătat "răul pur" al grupării, relatează DPA.

Întâlnindu-se miercuri cu preşedintele american Joe Biden la Tel Aviv, Netanyahu a declarat că "lumea civilizată trebuie să se unească pentru a învinge Hamas", comparând organizaţia militantă care conduce Fâşia Gaza cu naziştii şi reţeaua teroristă Stat Islamic (SI).

Hamas a comis cele mai grave crime din Israel, a spus Netanyahu. Au fost violate femei, au fost decapitaţi soldaţi şi au fost ucişi copii, a adăugat el.

"Imaginaţi-vă, domnule preşedinte, frica şi panica acelor copilaşi în ultimele lor clipe, când monştrii le-au descoperit ascunzătorile secrete", i-a spus premierul israelian lui Biden.

"Vom învinge Hamas şi vom elimina această ameninţare teribilă din vieţile noastre", a spus Netanyahu.

Biden este primul preşedinte american din istorie care vine în Israel pe timp de război, a adăugat el, spunând că acest lucru este "profund, profund emoţionant."

"Vă mulţumesc că sunteţi alături de Israel astăzi, mâine şi întotdeauna", a mai afirmat Netanyahu.AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready