Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
13:18    |    18/10/2023

Iranul cheamă ţările islamice să impună 'un embargou imediat şi total' Israelului

Membrii Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) ar trebui să impună un embargou petrolier şi alte sancţiuni Israelului şi să expulzeze ambasadorii israelieni, a declarat miercuri ministrul de externe iranian, Hossein Amirabdollahian, transmite Reuters.

O reuniune de urgenţă a OIC are loc la Jeddah, în Arabia Saudită, pentru a discuta escaladarea conflictului israeliano-palestinian, după ce o explozie la un spital din Gaza a ucis marţi sute de palestinieni.

'Ministrul de externe cheamă la un embargou imediat şi total asupra Israelului din partea ţărilor islamice, inclusiv sancţiuni petroliere, în plus faţă de expulzarea ambasadorilor israelieni dacă au fost stabilite relaţii cu regimul sionist', a informat ministerul de la Teheran într-un comunicat.

Amirabdollahian a cerut de asemenea formarea unei echipe de avocaţi islamici care să documenteze potenţiale crime de război comise de Israel în Gaza.

Între Iran şi Israel nu există relaţii diplomatice.

Anterior exploziei de marţi de la spitalul din Gaza, autorităţile sanitare din enclavă au anunţat că cel puţin 3.000 de persoane au murit în cele 11 zile de bombardamente care au început după atacul Hamas împotriva unor comunităţi şi baze militare din sudul Israelului, în urma căruia 1.300 de oameni au fost ucişi şi în jur de 200 au fost luaţi ostatici în Gaza.AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready