Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
13:23    |    18/10/2023

Putin: Rachetele americane cu rază de acţiune lungă livrate Kievului vor prelungi "agonia" Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că livrarea de către SUA şi utilizarea de către Ucraina a unor rachete cu rază de acţiune lungă ATACMS nu vor schimba radical situaţia de pe front şi nu vor face decât să prelungească "agonia" Ucrainei, informează Reuters şi AFP.

"În primul rând, aceasta provoacă, desigur, rău şi creează o ameninţare în plus. În al doilea rând, noi vom putea desigur să respingem aceste atacuri. Războiul este război", a spus Vladimir Putin în cadrul unei conferinţe de presă în timpul vizitei sale în China.

"Însă lucrul cel mai important este că aceste rachete nu vor schimba radical lucrurile pe linia de contact. Este imposibil, putem spune cu certitudine acest lucru. Aceasta este o altă eroare a SUA, din mai multe motive", a afirmat Putin.

"Pentru Ucraina, nu va fi nimic bun. Agonia va fi prelungită" , a adăugat preşedintele rus.

De asemenea, potrivit lui Vladimir Putin, livrarea de ATACMS (Army Tactical Missile Sistem) Ucrainei arată că "SUA sunt din ce în ce mai implicate în acest conflict".

Ucraina a anunţat marţi că a folosit cu succes, pentru prima dată, aceste rachete cu o rază de acţiune ce poate ajunge la 165 de km şi pe care SUA i le-au livrat în cel mai mare secret.

Kievul cerea de luni de zile aceste rachete, pentru a putea distruge de departe liniile din spatele frontului şi de aprovizionare ruse, în sudul şi estul Ucrainei, crescând astfel şansele de succes pentru contraofensiva ucraineană în curs pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia.

Vladimir Putin susţine că această contraofensivă ucraineană lansată primăvara este un eşec şi că forţele ruse sunt cele care îşi îmbunătăţesc poziţiile.

Ucraina afirmă, la rândul său, că avansează, însă câştigurile sale teritoriale sunt reduse şi lente, pentru că Occidentul tergiversează prea mult în a-i livra armamentul de care are nevoie, lăsând astfel ruşilor timpul de a construi linii de apărare redutabile.AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready